Správy

Krátko pred Vianocami (21.12. 2015) vyšiel v SME článok prof. Tomu, v ktorom sa kriticky vyjadril k obsahu Vyhlásenia našej iniciatívy. Keďže niektoré jeho vyjadrenia boli postavené na dezinterpretácii našich skutočných pozícií, a iné zas prinášali pohľad na problematiku, s ktorým chceme odborne polemizovať, spolu s pozvaním prof. Tomu do korektnej diskusie, prinášame prostredníctvom SME našu odpoveď.
Nielen oživovať, ale aj ozdravovať
(SME)
 
Pravda 29.11. 2015 uverejnila článok, v ktorom bola prezentovaná reakcia predsedu Akreditačnej komisie prof. Fišeru na náš otvorený list ministrovi školstva Jurajovi Draxlerovi spojený s problematikou komplexných akreditácií. K vyjadreniam prof. Fišeru sme vydali naše stanovisko, ktorého skrátenú verziu opäť vydala Pravda.

Kritériá akreditácie treba vedieť vopred

(Pravda)

 
Po odoslaní a následnom zverejnení nášho otvoreného listu k budúcim komplexným akreditáciám ministrovi školstva Jurajovi Draxlerovi prišla prvá odozva na poukazovaný problém.

Fišera: Školy nemusia vopred poznať kritériá
(Pravda)
 
V symbolický piatok 13., v knižnici Goetheho inštitútu v Bratislave, sme sa na tlačovej konferencii po prvý raz predstavili verejnosti.
Nová iniciatíva žiada zmeny vo fungovaní vysokoškolského vzdelávania  (TASR)


Vysoké školy sú v hlbokej kríze, akademici ukázali, čo chcú zmeniť  (DenníkN)


Slovensku chýba vízia rozvoja univerzitného vzdelania, tvrdí nová iniciatíva  (SME)


Skupina pedagógov a vedcov chce oživiť slovenské univerzity  (DenníkN)